Marketing na društvenim mrežama – TOP 6 sajtova za učenje

Marketing na društvenim mrežama postao je nezaobilazna stvar u svakom ozbiljnijem poslu. Internet i društvene mreže od nas zahtijevaju neprestanu pažnju. Ukoliko, pak, ove alate želimo da koristimo za oglašavanje, onda naša pažnja mora biti stoprocentna. Tačnije, da bismo iskoristili sve potencijale koje nam nudi Facebook, Instagram, YouTube, Google ili neki drugi digitalni medij, onda moramo da idemo u korak sa svim promjenama koje oni svakodnevno donose. To prije svega znači da svoja znanja, kada je u pitanju marketing na društvenim mrežama treba konstantno da unapređujemo. Upravo je marketing na društvenim mrežama jedan od ključnih elemenata u današnjem poslovanju. Biti prisutan na društvenim mrežama i internetu u cjelini, znači biti na tržištu i biti konkurentan. Bez obzira da li radite za klijenta ili imate sopstveni biznis, potrebno je dobro razumijevanje internet oglašavanja.

Kako bismo vam olakšali put do digitalnog vrha, u nastavku vam donosimo listu od šest stranica koje možete… ne, koje treba da iskoristite kao izvor za učenje oglašavanja na društvenim mrežama.

Marketing na društvenim mrežama – TOP 6 sajtova za učenje

Social Media Examiner

 

social media examiner

Social Media Examiner je jedan od važnijih izvora informacija kada je riječ o oglašavanju na društvenim mrežama. Kroz istraživanja i originalne članke, intervjue i podkaste, SME će vam jasnim jezikom približiti kako da najbolje iskoristite prednosti društvenih mreža. Bilo da vodite sopstveni posao ili radite za nekoga, SMA će vam se sigurno svidjeti. Bez obzira da li imate iskustva ili se tek spremate da zaplovite u svijet digitalnog marketinga, marketing na društvenim mrežama bi svakako trebalo da bude jedna od polaznih stanica na ovom putu.

Social Media Today

 

social media today - marketing na društvenim mrežama

Znanje o oglašavanju na internetu koje ste teškim radom stekli, neće vam biti od velike koristi ukoliko ne idete ukorak s vremenom i ne pratite koji su to noviteti u svijetu društvenih mreža. Stranica Social Media Today je izvrstan izvor novih informacija, ali i ne samo to. Na ovoj stranici ćete pronaći i praktične savjete i trikove kako da znanje marketara iskoristite na najbolji mogući način.

Buffer Blog

 

buffer blog - marketing na društvenim mrežama

Žudite za servisom koji bi vam omogućio da upravljate svim društvenim mrežama sa jedne platforme? Želite da zakazujete objave i pratite analitiku uspješnosti tih objava? U tom slučaju, trebalo bi da posjetite stranicu Buffer. Ukoliko, pak, samo želite da naučite više kad je u pitanju marketing na društvenim mrežama, ponovo, Buffer je mjesto za vas.

Na blogu ove stranice možete naći mnoštvo savjeta o tome kako da razvijate svoje vještine upravljanja društvenim mrežama. Takođe, možete saznati i koji su to najbolji alati i strategije kada je u pitanju upotreba marketinga u poslovanju, te na koji način  društvene mreže možete iskoristiti kako biste povećali broj posjeta i pregleda vašeg sajta. Isto tako, tu su i detaljni testovi i analize aktuelnih trendova u oglašavanju. Krajnji cilj ovih istraživanja jeste da pokažu koji oblici marketinga i koji mediji za oglašavanje daju najbolje rezultate, a koje bi trebalo poslati u zasluženu penziju. Da ne bi sve ostalo samo na savjetima, na blogu možete pronaći i konkretne primjere marketinških strategija. Ove analize su rađene na primjerima strategija poznatih brendova, što će olakšati razumijevanje uloge društvenih mreža u poslovanju.

Hootsuite Blog

 

hootsuite blog

 

Poput Buffera, i platforma Hootsuite vam, takođe, olakšava upravljanje društvenim mrežama. Ona vam omogućava da zakažete objave na kojim, zahvaljujući mogućnosti povezivanja sa cloud servisima, možete raditi timski. Među naprednijim alatima koje nudi ova platforma svakako je najznačajnija analitika. Na osnovu nje možete pratiti uspješnost kampanja i praviti izvještaje na osnovu rezultata. Takođe, i Hootsuit se pobrinuo da ponudi edukativni sadržaj dostupan svim znatiželjnicima kroz svoj blog. Pored toga što ćete na jednom mjestu saznati novitete kada su u pitanju društvene mreže, na njemu možete naći jednostavne i sažete smjernice kako da unaprijedite svoje internet oglašavanje na konkretnim primjerima, a sve to kroz formu tips&tricks tekstova. Male tajne velikih marketing majstora.

Post Planner

 

poslt planer - marketing na društvenim mrežama

Još jedna u nizu platformi koja bi trebalo da vam olakša život tako što će vam uštedjeti vrijeme i strpljenje jest i Post Planner.  Kako joj samo ime govori, ova platforma vam omogućava da planirate objave na Fejsbuku i Tviteru. Međutim, planiranje nije jedino što vam Post Planner nudi. On će umjesto vas prečešljati nepregledna internet prostranstva u potrazi za najaktuelnijim temema. Ovo je izuzetno korisno za izradu plana da pred vaše vjerne pratioce servirate najbolji mogući sadržaj. Za one radoznalije, tu je i blog sa konkretnim savjetima kako da još više unaprijedite svoja znanja kada je marketing na društvenim mrežama u pitanju.

We Are Social Media

 

we are social media

We Are Social Media je među najznačajnijim portalima koji donosi vijesti i novitete iz oblasti društvenih mreža. Međutim, tu priča tek počinje. Pored vijesti, ovdje možete naći mnoštvo savjeta kada je vođenje marketinških kampanja u pitanju. Radi lakšeg razumijevanja sve je propraćeno podrobnim analizama marketing planova poznatih brendova. Na ovom portalu možete naći i veliki broj kvalitetnih recenzija iz oblasti tehnologije. Tu su i članci koji donose vijesti iz svijeta StartUp-a i generalno mnoštvo tekstova koji se bave (digitalnim) životnim stilom.

Ako vam se dopao ovaj tekst, a volite da učite online, predlažemo vam da pročitate i tekst Adobe Illustrator tutorijali – TOP 5 YouTube kanala za učenje, gdje smo napravili listu najboljih YouTube kanala gdje možete besplatno da naučite grafički dizajn.

Možda će ti se svidjeti:

O nama

MDA ima cilj da osvijesti ljude o mogućnostima koje pruža digitalni marketing u 21. vijeku, edukuje ih za obavljanje tog posla, informiše gdje i kako mogu da se zaposle, kao i da im ponudi širok spektar različitih poslova unutar digitalnog marketinga u kojima mogu da se isprofilišu kao profesionalci.

Najnovije objave

Budi u toku sa najnovijim trendovima iz svijeta digitalnog marketinga!