Adobe Illustrator tutorijali – TOP 5 YouTube kanala za učenje

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ukoliko vas zanimaju Adobe Illustrator tutorijali na YouTube-u preko kojih možete besplatno naučiti kako se ovaj program koristi – na pravom ste mjestu. Adobe illustrator je nezaobilazan alat u arsenalu svakog grafičkog dizajnera i onog ko bi to želio postati. Ovaj softver za vektorsku grafiku koristi se za izradu logotipa, banera, letaka, kataloga i još mnogo toga drugog. Lista mogućnosti je prilično duga. Stoga, nije isključeno da je i poster nekog vama dragog filma ili omot vašeg omiljenog albuma, ako ne u cjelosti, bar dijelom dizajniran u ovom programu.

Adobe Illustrator je izbor broj jedan i među web dizajnerima. Praktično je nezamjenjiv kada je potrebno pripremiti ikonice ili druge detalje koji pomažu da web sajt ostavi pozitivan utisak na one koji ga posjećuju.

Vrijeme uloženo u savladavanje ovog programa je, bez sumnje, pametno utrošeno vrijeme. Adobe Illustrator tutorijali pomoći će vam da savladate osnovne i napredne tehnike grafičkog dizajna, uz koje ćete vrlo brzo biti u mogućnosti da se prijavite za posao junior grafičkog dizajnera. Osim toga, ukoliko se bavite digitalnim marketingom, poznavanje ovog softvera biće vam od velike koristi, jer ćete uz pomoć njega moći da kreirate efektne vizuale za kampanje na društvenim mrežama i na Google-u. U tekstu koji slijedi predstavićemo vam TOP 5 YouTube kanala čija su glavna tematika Adobe Illustrator tutorijali.

Creatnprocess

 

Iako na ovom kanalu možete naći mnoštvo video-klipova kroz koje možete naučiti kako da koristite niz programa iz Adobe-ovog paketa, veliki je broj lekcija koje se tiču upravo Illustratora. Na jednom mjestu naći ćete savjete i informacije kada je u pitanju dizajn za web i dizajn za štampu. Ukoliko već imate određenog iskustva u radu s Illustratorom, ali osjećate da postoji prostor za napredovanje, onda je ovaj kanal namijenjen i vama. Pored lekcija u kojima se objašnjavaju osnovne mogućnosti Illustratora, tu su i Adobe Illustrator tutorijali koji se bave naprednijim tehnikama i mogućnostima koje ovaj softver nudi. U svakom slučaju, Creatnprocess je odlična polazna tačka za sve one koji žele da unaprijede svoje dizajnerske vještine.

Stephen Looney

 

Da bismo bili majstori u svom poslu, potrebno je da savršeno razumijemo alat kojim se služimo. Isto tako, potrebno je da poznajemo sve mogućnosti koje taj alat pruža. Kada je Illustrator u pitanju, ovo znači da treba da poznajemo čitav proces od postavljanja dokumenta za rad do konačne realizacije našeg dizajna. Na kanalu Stephen Looney učenje je koncipirano po epizodama, a svaka epizoda donosi detaljnu analizu pojedinačnog alata koji vam stoji na raspolaganju u Illustratoru. Ovakav pristup učenju omogućava svima koji uče jednostavnije i lakše razumijevanje samog softvera. Ovaj kanal je idealan za one koji se tek upuštaju u dizajnerske vode i po prvi put se susreću sa ovim programom.

Satori graphics

 

Mnogo je kanala koji će vam približiti tehničke pojedinosti samog Illustratora, ali kanal Satori graphics će vam pružiti mnogo više od toga. Adobe Illustrator tutorijali na ovom kanalu pružiće vam uvid kako u osnove, tako i u napredne tehnike korišćenja ovog softvera. Međutim, time se ne iscrpljuju oblasti kojima će vas ovaj profesionalni dizajner naučiti. Objasniće vam čitav kreativni proces, što podrazumijeva i teoriju grafičkog dizajna. Pružiće vam i praktične savjete poslovne prirode koji su vam neophodni u komunikaciji sa klijentima. Nećete ostati uskraćeni ni za ono najvažnije što svakog početnika muči kada počinje da uči grafički dizajn. Tačnije, znaćete o čemu treba da vodite računa kada pripremate dokument za prikazivanje na internetu, odnosno za štampu.

Praktično nema oblasti kada je riječ o grafičkom dizajnu i Illustratoru koja ovim kanalom nije bar djelimično pokrivena. Stoga će, čak i već iskusni dizajneri na ovom mjestu pronaći gomilu korisnih savjeta.

Dansky

 

Kada se radi o Illustratoru, slično prethodnom primjeru, kanal Dansky vam donosi mnoštvo savjeta i trikova koje čak i iskusni dizajneri često zaboravljaju, a uveliko olakšavaju proces dizajna. Skoncentrisan uglavnom na izradu logotipa, Dansky će vam otkriti sve tajne ovog zanata. Provešće vas i kroz kreativni proces izrade logotipa nekih poznatih brendova. Poslije ovoga, vrlo brzo ćete i sami moći da dizajnirate logo za svog prvog klijenta,  bio on prijatelj koji prodaje stripove putem društvenih mreža ili kompanija koja se bavi izvozom nafte.

Gigantic

 

Ako ćemo biti sasvim iskreni, neće svi koji nauče da rade u Illustratoru dizajnirati vizit-karte, letke, kataloge i slično. Neke od vas će nezaustavljiva rijeka kreativnosti odvesti ka ilustracijama i dizajnu karaktera. Kada govorimo o toj vrsti dizajna, vjerovatno nema boljeg kanala od Gigantica. Na njemu će vam jednostavno i plastično objasniti koji su to procesi u dizajnu karaktera kojim kasnije možete ilustrovati strip, poster ili čak iskoristiti kao junaka u video-igri. Učeći od prezentera na ovom YouTube kanalu, već poslije nekoliko lekcija i malo vježbe, moći ćete da pravite predivne ilustracije u sasvim osobenom stilu.

Možda će ti se svidjeti:

Ostavi komentar:

O nama

MDA ima cilj da osvjesti ljude o mogućnostima koje pruža digitalni marketing u 21. vijeku, edukuje ih za obavljanje tog posla, informiše gdje i kako mogu da se zaposle, kao i da im ponudi širok spektar različitih poslova unutar digitalnog marketinga u kojima mogu da se isprofilišu kao profesionalci.

Najnovije objave

Budi u toku sa najnovijim trendovima iz svijeta digitalnog marketinga!

Budi u toku!

Ne propusti ni jednu novu blog objavu. Prijavi se na naš newsletter i postani dio MDA zajednice koja broji više od 1000 ljudi koji se bave digitalnim marketingom!