Kako promovisati Facebook stranicu? (INTERAKTIVNI SADRŽAJ)

Kako promovisati Facebook stranicu? – pitanje je koje sve češće sebi postavljaju vlasnici malih i velikih preduzeća, novopečeni preduzetnici, freelanceri, ali i svi oni koji se počinju baviti digitalnim marketingom.

Poznati svjetski brendovi odavno su primjetili uticaj digitalnih medija i pozicionirali se na visoka mjesta u svijetu online prisustva i oglašavanja, ali je u porastu i trend u kojem se sve veći broj manjih preduzetnika odlučuje da objelodani svoje proizvode i usluge na internetu. Baka Marija koja šije džemperiće za pse, obućar Slobo koji je sebi na domišljat način dodijelio ime Slobućar, čak i ulični cvjećari koji prodaju karanfile dva puta godišnje – na Dan zaljubljenih i 8. mart – svi oni spoznali su da je u svijetu prodaje prisustvo na internetu postalo – MUST HAVE. Dobro, nisu baš svi, ali shvatate poentu.

Nije ni čudo zašto pojam “kako promovisati Facebook stranicu” sve češće postaje glavna ključna riječ u online pretrazi svaki put kada još jedna osoba uskoči u digitalni voz i odluči da se reklamira na internetu. Primjetno je da iz mnogobrojnih kupea digitalnog voza Facebook reklame izleću na sve strane.

Zaključak je jasan: Oglašavanje na Facebook-u postalo je IZBOR BROJ JEDAN kada je riječ o digitalnom marketingu.

Kada govorimo o oglašavanju na društvenim mrežama, u ovom slučaju – Facebook oglašavanju, bitno je da odgovorimo na krucijalno pitanje koje glasi: “Koji su osnovni elementi efikasne Facebook reklame?”, a do odgovora ćemo doći nakon što detaljno razjasnimo najbitnije elemente jednog Facebook oglasa: SADRŽAJ i CILJANA PUBLIKA.

 

FACEBOOK SADRŽAJ

Sadržaj koji je poželjan da se objavljuje na Facebook platformi posjeduje minimalno jedan od sljedećih elemenata:

 • Informativnost
 • Edukativnost
 • Zabavnost

BONUS POENI idu za objave koje sadrže kombinaciju dva od navedenih elemenata, npr. objave informativnog ili edukativnog karaktera predstavljene na zabavan način.

 

Da li ste znali da je pivo jedno od najstarijih pića na svijetu? 🍺Prvo pivo proizvedeno je u doba ranog Neolita, tj….

تم النشر بواسطة ‏‎Nektar pivo‎‏ في السبت، ٥ مايو ٢٠١٨

 

Facebook sadržaj koji najbolje prodaje – najmanje podsjeća na prodajnu reklamu.

Stoga, sljedeći put kada budete osmišljavali Facebook oglas budite sigurni da objava koju kreirate prolazi kroz minimalno jedan od navedenih filtera i na taj način izbjegnete direktnu prodaju.

Korisnici Facebook-a ne dolaze na ovu društvenu mrežu sa ciljem kupovine. Oni su tu da se zabave, informišu, edukuju i s vremena na vrijeme bace pogled na život komšinice sa četvrtog sprata, kontroverznog ujaka iz Kanade ili simpatije iz srednje škole. Prodaja može da bude krajnji cilj vašeg brenda, ali da biste stekli kredibilitet i povjerenje fanova, što je svakako preduslov za prodaju, potrebno je da im tu i tamo plasirate sadržaj koji će im ponuditi besplatnu vrijednost, ili će ih zabaviti.

U tekstu koji slijedi detaljno ćemo analizitati osnovne elemente sadržaja (vizuala i pratećeg teksta) koji obuhvata svaka Facebook reklama, sa akcentom na INTERAKTIVNI SADRŽAJ.

U tekstu nećemo govoriti o objavama video formata – to ćemo ostaviti za jednu od narednih tema o kojima ćemo pisati na blogu.

Stoga, ukoliko vas zanimaju tipovi NAJEFEKTNIJEG INTERAKTIVNOG GRAFIČKOG SADRŽAJA koje možete da primjenite u svrhu oglašavanja vašeg brenda na Facebook-u – MDA blog donosi odgovore na vaša pitanja.

 

FACEBOOK REKLAMA

Svaka dobra Facebook reklama sastoji se od tri osnovna elementa:

 • Grafika (vizual)
 • Tekst koji prati vizual
 • Pažljivo odabrana ciljna grupa

Marketing na društvenim mrežama – Vikend radionica (Prijedor 4-5 maj)

Na dvodnevnoj radionici marketinga na društvenim mrežama u Prijedoru naučićete:☑️ Kako povećati prodaju putem Facebooka i Instagrama☑️ Kako kreirati profesionalnu Facebook stranicu i Instagram profil☑️ Kako kreirati tekstove i grafiku koji prodaju☑️ Kako pronaći pravu publiku za vaše proizvode ili usluge☑️ Kako tumačiti analitiku Facebook stranice i Instagram profila☑️ Kako kreirati efektne Facebook i Instagram oglase☑️ Kako komunicirati sa Facebook i Instagram pratiocima☑️ Kako koristiti dodatne alate za oglašavanje na Facebooku i InstagramuBroj mjesta je ograničen.Kontakt telefon: 📲 066/766-442Više informacija potražite na linku ispod: ⬇️https://mojadigitalnaakademija.com/vikend-radionice/

تم النشر بواسطة ‏‎Moja Digitalna Akademija‎‏ في الأحد، ١٤ أبريل ٢٠١٩

 

Ova reklama postaće još ukusnija ukoliko je začinimo tajnim sastojkom dobrog sadržaja – elementom INTERAKTIVNOSTI.

Prije nego što odgovorimo na pitanje “Kako promovisati Facebook stranicu koristeći interaktivni sadržaj?”, radi boljeg razumijevanja, potrebno je da razjasnimo kako trenutno funkcioniše Facebook algoritam.

KAKO RADI FACEBOOK ALGORITAM?
Facebook algoritam rangira objave na osnovu broja interakcija u odnosu na broj osoba koje su vidjele istu, broja lajkova na Facebook stranici, ali i na osnovi ukupnog budžeta koji je utrošen na promovisanje Facebook stranice. Kako vrijeme odmiče –  broj lajkova na stranici postaje sve manje relevantan, a primat preuzima ukupni budžet koji ste potrošili na oglašavanje.

Logika Kraljevića Marka od Facebooka je jasna: Što više platiš – manje ćeš da se patiš.

Koristeći navedene parametre svaka objava ostvariće veći ili manji domet na osnovu svoje efikasnosti, a samim tim i reklama će biti jeftinija ili skuplja. Sve dok objavljeni sadržaj na Facebook-u bude ostvarivao optimalan broj različitih interakcija (lajkovi, klikovi, komentari i dijeljenja) – tako će se povećavati i neplaćeni (organski) domet objave, a vaš oglas će biti jeftiniji.

 

TIPOVI INTERAKTIVNOG SADRŽAJA

Interaktivni grafički sadržaj na Facebook-u možemo podijeliti u više tipova, od kojih su najefektniji:

 • Zanimljivosti/Da li ste znali objave
 • Citati (inspirativni, motivacioni, edukativni, šaljivi, itd.)
 • Objave u kojam se glasa/bira između dvije ili više opcija putem Facebook emotikona, komentara ili opcije POLL – VOTE objave
 • Mozgalice (matematičke, pronađi razlike, rebusi i slično)
 • Giveaway objave – poklon akcije
 • BONUS: Giveaway mozgalice

Pored navedenih interaktivnih objava, u tekstu ćemo govoriti i o objavama koje nemaju izražen elemenat interaktivnosti, ali svakako mogu da posluže kao inspiracija prilikom kreiranja Facebook sadržaja:

 • Strip objave
 • Milestones objave
 • Međunarodni dani/praznici

 

KAKO PROMOVISATI FACEBOOK STRANICU KORISTEĆI INTERAKTIVNE OBJAVE?

 

1. Zanimljivosti/Da li ste znali objave

Kako promovisati Facebook stranicu koristeći zanimljivosti/da li ste znali objave?

Kao što im i samo ime nagovještava – ove objave sadrže elemente informativnosti i edukativnosti i predstavljaju jedan od najpopularnijih odgovora na pitanje kako promovisati Facebook stranicu. Koristeći ovaj tip objava brendovi na kreativan način mogu da izgrade neophodno povjerenje i kredibilitet kod svojih fanova.

 

تم النشر بواسطة ‏‎PETica‎‏ في الخميس، ١٤ ديسمبر ٢٠١٧

 

Zamislite da vodite stranicu posvećenu fudbalu i objavljujete zanimljivosti sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, ili da vodite stranicu posvećenu zdravoj hrani i objavljujete recepte za ukusne i zdrave obroke, ili da ste stomatolog koji piše savjete o pravilnoj njezi zuba koristeći zanimljive ilustracije. Čime god da se bavite uvijek možete da pronađete zanimljive ili edukativne informacije iz te oblasti i uvrstite ih u vaš Facebook plan objava na način kao što je to uradio brend PETica kućni ljubimci.

 

تم النشر بواسطة ‏‎PETica‎‏ في الأربعاء، ١٣ ديسمبر ٢٠١٧

 

PINTEREST - INSPIRACIJA ZA OBJAVE
Kao jedan od sjajnih izvora za inspiraciju naveo bih društvenu mrežu Pinterest. Nastala prvenstveno kao katalog ideja, ova društvene mreža danas može da se pohvali time da je više od 70% ženskih korisnika bar jednom izvršilo kupovinu preko ove platforme. Pinterest obiluje zanimljivim sadržajem iz svih mogućih branši i definitivno predstavlja mjesto gdje možete da pronađete pregršt ideja za objave na vašoj Facebook stranici. Naravno, ovdje ne mislim da bukvalno uradite copy/paste onoga što ste pronašli, nego da vam posluži kao osnovna inspiracija – a na vama ostaje da završite kreativu. Na Facebooku je primjetno da veliki broj stranica objavljuje bukvalno iste stvari i vrti ih u krug sedmicama, nekad i mjesecima, što je jako iritantno. Jedini način da se vaša stranica istakne jeste da plasira originalan sadržaj koristeći interesantan pristup. Stoga, napravite profil na Pinterestu, istražite malo i garantujem da će vam se dopasti!

Jednom kada napravite seriju različitih fotografija o zanimljivostima iz svijeta vašeg brenda potrebno je da definišete tačno vrijeme kada ćete postavljati kreirani sadržaj. Definisanje vremena postavljanja sadržaja bitno je iz razloga što ćete na taj način priviknuti vaše fanove da u tom i tom vremenskom periodu (npr. svaki dan u 19:00 časova) na vašoj stranici objavljujete sadržaj koje bi ih mogao zainteresovati. Vremenom će vaši najvjerniji fanovi početi posjećivati stranicu u tom periodu iz znatiželje šta ste novo objavili, broj interakcija na objave će rasti, a pozicija vaše stranice u Facebook pretrazi će se poboljšati.

Kao jedna od najvećih prednosti objava ovog tipa naveo bih mogućnost recikliranja sadržaja.

Kako promovisati Facebook stranicu koristeći metodu recikliranja sadržaja?

Zamislite da ste kreirali seriju od 60 objava o zanimljivostima iz svijeta vašeg brenda. Plan objava definisali ste tako da ćete postavljati sadržaj svaki dan u 19:00 časova. Nakon što ste poslije dva mjeseca ispucali sve objave ovog tipa slobodno možete da kroz određeni period (recimo kroz dva mjeseca) ponovite isti proces jednom ili dva puta. Broj interakcija na iste objave biće vam u najmanju ruku identičan, a vrlo vjerovatno će biti i veći (ukoliko vam je stranica ostvarila rast u bazi fanova u tom periodu).

Ukoliko vam ova metoda recikliranja sadržaja ne zvuči obećavajuće, slobodno je isprobajte na vlastitom primjeru i podijelite sa nama vaša iskustva. Vjerujte da ćete se iznenaditi – pozitivno!

Osim na objave tipa Zanimljivosti/Da li ste znali istu metodu recikliranja sadržaja možete da primjenite i na ostale tipove objava.

 

2. Citati

Kako promovisati Facebook stranicu koristeći citate?

Fitnes trener citira Arnold Švarcenegera, preduzetnik citira Gari Vajnerčuka, psihonaut citira Terensa Mekenu, svi citiraju Ivu i Mešu, a političari smišljaju originalne šaljive citate.

⚕️Citat dana ⚕️Apoteka Sanja – vaše zdravlje je naša briga.#Zdravlje

تم النشر بواسطة ‏‎Apoteka Sanja‎‏ في الجمعة، ٧ يوليو ٢٠١٧

 

Citati. Citati everywhere.

Citati predstavljaju sadržaj koji se najviše (zlo)upotrebljava na društvenim mrežama, izlizan su, ali i dalje efektan dio svake Facebook strategije.

 

Sva sreća pa se ovaj mačak nameračio na ribu.

تم النشر بواسطة ‏‎PETica‎‏ في الأربعاء، ٢٢ نوفمبر ٢٠١٧

 

Motivacioni, edukativni, inspirativni, s prilozima, bez priloga, ovakvi-onakvi, možete da ih uočite svuda po društvenim mrežama.

Sa opravdanim razlogom!

 

Označi prijatelja koji pije samo onim danima. 🍺#Nektar #Pivo

تم النشر بواسطة ‏‎Nektar pivo‎‏ في الأربعاء، ٢٥ أكتوبر ٢٠١٧

 

Citati su objave koje bilježe najveći broj “dijeljenjenja” među korisnicima Facebook-a. Definitivno ih uključite u sljedeći plan objava.

 

3. VOTE objave

VOTE objave predstavljaju fantastičan alat za istraživanja tržišta, prezentaciju proizvoda i uopšteno – dobijanje mišljenja fanova o različitim temama.

Mačke ili psi? Da vas čujemo. :)🐶🆚🐱#PetBattle

تم النشر بواسطة ‏‎PETica‎‏ في الأحد، ٢٨ مايو ٢٠١٧

 

Prednost ovih objava je što od fanova zahtjevaju interakciju ukoliko žele da izraze svoje mišljenje, a to mogu da urade kroz komentar ili određenim Facebook emotikonom. Bodovi za interakciju!

Koji komad odjeće vam se više dopada, da li vam je ljepša crna ili bijela čokolada, koji proizvod više kupujete, ideja za ovakve objave je na pretek i vrlo lako ih možete primijeniti i na vlastitom brendu.

 

Tokom hladnih zimskih dana vašim rukama zatrebaće posebna njega.Koju kremu vi više volite? Ili lajkujete? :)#Hellena #VašaPorodičnaPriča

تم النشر بواسطة ‏‎Hellena – Vaša porodična priča‎‏ في الجمعة، ١٠ فبراير ٢٠١٧

 

BONUS: Facebook algoritam više vrednuje objave koje su ostvarile interakcije poput WOW, HAHA, SAD i ANGRY od Like i Love. Imajte na umu ovu informaciju sljedeći put kada budete kreirali VOTE objavu baziranu na Facebook emotikonima.

 

Koji kozmetički preparat je omiljeni u vašem domu? :)1) Eucerin2) Thalgo3) Declare#Apoteka #Gradiška #BanjaLuka

تم النشر بواسطة ‏‎Apoteka Sanja‎‏ في الأحد، ٢٤ يونيو ٢٠١٨

 

Ukoliko vas zanima kako promovisati Facebook stranicu koristeći VOTE objave u formi komentara, pogledajte kako su to radili brendovi Nektar Pivo i Hellena – Vaša porodična priča.

 

Drage naše dame, koja od ponuđenih frizura je vaš izbor?#Hellena #Frizura

تم النشر بواسطة ‏‎Hellena – Vaša porodična priča‎‏ في السبت، ٦ مايو ٢٠١٧

 

Primjetno je da obje objave imaju veliki broj komentara koji su uslovljeni VOTE via comment tehnikom.

 

Koji bi od ove četvorice velikih poštovalaca piva posljednji ostao za stolom? 🍺🍺🍺🍺#Nektar #Pivo

تم النشر بواسطة ‏‎Nektar pivo‎‏ في الثلاثاء، ٨ أغسطس ٢٠١٧

 

Pored navedenih VOTE via comment i VOTE via emoticon tehnika, postoji i treća opcija koja ima istu funkciju i naziva se Facebook Poll. Ovaj tip objave možete da realizujete na način tako što ćete prilikom objavljivanja sadržaja izabrati opciju POLL. Nakon toga potrebno je da dodate dvije fotografije ili izaberete odgovarajuće GIFove, date im naziv i podesite koliko će trajati glasanje (dan, sedmicu ili mjesec).

 

Stigli smo do 6. kruga takmičenja u izboru za najljepšu Nektarovu bocu! 👍Koja od ove dvije boce Nektar pivo vam je ljepša? 🤔Slavimo 145 godina postojanja Banjalučke pivare zajedno! 🍺

تم النشر بواسطة ‏‎Nektar pivo‎‏ في الاثنين، ٧ مايو ٢٠١٨

 

4. Mozgalice

Kako promovisati Facebook stranicu koristeći mozgalice?

 

Možete li da pronađete tačan odgovor za manje od 30 sekundi?

تم النشر بواسطة ‏‎PETica‎‏ في الخميس، ٢٣ فبراير ٢٠١٧

 

Više od 97% ljudi neće znati rješenje ove mozgalice!

Ukoliko vam ova rečenica zvuči poznato, sigurno ste bili žrtva zloglasnih Facebook mozgaličara odgovornih za najveći broj izgubljenog vremena na ovoj društvenoj mreži.

Bilo da ste tražili razlike na dvije fotografije, pokušavali pronaći tačan rezultat matematičke mozgalice, gledali šta to, kog đavola, nije u redu na ovoj fotografiji, rješavali rebus ili pronašli puzlu koja nedostaje, već ste se upoznali sa objavama ovakvog tipa.

 

Možete li da pronađete svih 9 razlika na ovim fotografijama? :)#Mtel #Austria

تم النشر بواسطة ‏‎MTEL Austria‎‏ في الأربعاء، ٢٩ نوفمبر ٢٠١٧

 

Prednost mozgalica je što korisnike podstiču da izvrše određenu interakciju, u ovom slučaju – komentar.  Dodatna prednost je ta što u poređenju s drugim objavama, korisnici u prosjeku provedu više vremena gledajući u mozgalicu ili kliknu na nju, što svakako doprinosi većem (ne)plaćenom dometu objave.

 

Više od 97% ljudi odgovoriće pogrešno! Da li ste i vi među njima? :)#Mtel #Austria

تم النشر بواسطة ‏‎MTEL Austria‎‏ في الأربعاء، ٢٢ نوفمبر ٢٠١٧

 

Razmislite kako biste mogli implementirati objave ovakvog tipa u vašu Facebook strategiju, jer će svakako imati pozitivan uticaj na cjelokupan domet objava vaše stranice.

 

Da li ste dovoljno trijezni da riješite ovu Nektarovu mozgalicu? 🍺Koji čep u sredini čepova je veći? 🍻#Pivo #Mozgalica

تم النشر بواسطة ‏‎Nektar pivo‎‏ في الخميس، ٢٤ أغسطس ٢٠١٧

 

BONUS: Najbolji vremenski period za objavljivanje mozgalica je rano ujutro. Kako dan odmiče volja za rješavanjem matematičkih i drugih mozgalica opada i manje su šanse da će vaša objava zabilježiti maksimalne rezultate. Zato sljedeći put razbudite fanove vaše stranice jednom zbunjujućom mozgalicom, uvrstite logotip vašeg brenda u objavu i uživajte u interakcijama.

 

5. Giveaway objave

Kako promovisati Facebook stranicu koristeći Giveaway objave?

Želite da povećate bazu fanova vaše Facebook stranice na provjereno brz i efikasan način? POKLONITE NEŠTO VAŠIM FANOVIMA, a zauzvrat tražite od njih da izvrše određenu interakciju.

 

🌟POKLANJAMO🌟Dragi naši, ovaj mjesec Apoteka Sanja pripremila je vrijedan poklon paket jednom od naših najsrećnijih…

تم النشر بواسطة ‏‎Apoteka Sanja‎‏ في الاثنين، ١١ سبتمبر ٢٠١٧

 

Lajkuj stranicu i dobićeš bananicu! Što skuplja je bananica – više lajkova dobiće stranica!

Giveaway objave dokazano ostvaruju najveći organski (neplaćeni) domet, a ukoliko je boostate sa određenim budžetom – vaš brend će vrlo brzo da dostigne šestocifrenu brojku prikaza na Facebooku. Provjereno najbolji alat za Brand awareness kampanje na društvenim mrežama.

 

🎁 – PEREX POKLANJA – 🎁Dragi naši, ovaj mjesec odlučili smo da nagradimo jednog od naših fanova bogatim Perex poklon…

تم النشر بواسطة ‏‎PEREX‎‏ في الجمعة، ١٢ مايو ٢٠١٧

 

Kao besplatan alat koji vam može pomoći prilikom izbora srećnog dobitnika preporučujem stranicu Random.org

 

🌟IMAMO POBJEDNICU🌟🔊 Drage naše, danas smo uz pomoć stranice Random.org došli do srećne dobitnice Apoteka Sanja ljetne…

تم النشر بواسطة ‏‎Apoteka Sanja‎‏ في الخميس، ٢٨ يونيو ٢٠١٨

 

BONUS savjet: Prilikom kreiranja Giveaway objave vodite računa da vizual koji koristite sadrži malo ili nimalo teksta. Na taj način izbjeći ćete ograničenje u dometu objave kojim Facebook sankcioniše sve postove koji imaju više od 20% teksta na vizualu.

 

6. BONUS: Preporuka MDA: Giveaway mozgalice

Zamislite kako bi izgledala kombinacija Giveaway objave i mozgalice. Ukoliko govorimo o rezultatima Facebook kampanje – odgovor je sljedeći: NEVJEROVATNO DOBRO I ISPLATIVO.

 

🌟POKLANJAMO🌟Riješi mozgalicu i osvoji poklone! 🎁Napiši koji broj se krije iza upitnika, podijeli objavu na svom…

تم النشر بواسطة ‏‎MTEL Austria‎‏ في الثلاثاء، ٢٨ نوفمبر ٢٠١٧

 

Postavite zadatak vašim fanovima i nagradite tačan odgovor poklonom.

Objave ovog tipa su neprikosnoveni pobjednici u takmičenju za izbor najinteraktivnije objave, organizovanog od strane tajnog društva digitalnih ronina. MDA preporuka broj 1.

 

Riješi, pa podijeli sa prijateljima Nektar pivo mozgalicu i osvoji 3×2 ulaznice za FRESH WAVE FESTIVAL 🌊 🍺Poklon akcija…

تم النشر بواسطة ‏‎Nektar pivo‎‏ في الثلاثاء، ١ أغسطس ٢٠١٧

 

BONUS IDEJE ZA FACEBOOK OBJAVE

 

7. Strip

Kako promovisati Facebook stranicu kroz strip?

Ukoliko želite da se online pristup vašeg brenda definitivno istakne u odnosu na konkurenciju – osmislite maskotu i ispričajte priču vašeg brenda kroz ilustrovani strip.

 

Vaš Farmofit ima novi HIT! 🎤🎷🎸http://farmofit.ba#Farmofit #Farmobend

تم النشر بواسطة ‏‎Farmofit‎‏ في الأربعاء، ٢٠ سبتمبر ٢٠١٧

 

Ovakav pristup biće pravo osvježenje za vašu Facebook stranicu, a vaša online strategija dobiće novu notu originalnosti. Ukoliko vaš brend već ima maskotu – najbolji način da je oživite jeste da joj date glavnu ulogu u vašem stripu. Ko zna, možda sljedeći Oskar za najbolje Facebook dijaloge u formi stripa, čiju dodjelu takođe organizuje tajno društvo digitalnih ronina, pripadne baš maskoti vašeg brenda.

 

Rasplešite se ovaj petak uz novi mix DJ Krawe – Farmofit bit!🎧⏩http://bit.ly/1bEUfla⏪ http://farmofit.ba/#Farmofit #DJKrawa

تم النشر بواسطة ‏‎Farmofit‎‏ في الجمعة، ٢٠ أكتوبر ٢٠١٧

 

8. Milestones

Svaki put kada vaša Facebook stranica ostvari jubilaran broj lajkova napravite objavu i zahvalite se fanovima što vas prate i podržavaju. Prvih 100, 200, 500, 1000, 5 000 fanova koje prikupi vaša stranica definitivno predstavlja razlog za objavu. Milestones objavu možete upotrebiti i da saznate mišljenje fanova o vašoj stranici, možete ih zamoliti da vam kažu kakav tip sadržaja bi željeli da gledaju čećše, da li bi nešto željeli da promijene i sl.

 

Naša Facebook stranica danas je dobila svoj 10 000. lajk!👍 Tim povodom odlučili smo da nagradimo prvih 10 korisnika…

تم النشر بواسطة ‏‎MTEL Austria‎‏ في الأربعاء، ١ نوفمبر ٢٠١٧

 

9. Međunarodni dani/praznici

Dođu tako dani kad inspiracija kruži oko vas kao kiša oko Kragujevca. Nema je. U ovom slučaju dobro je znati da živimo na planeti na kojoj se svaki dan nešto praznuje i slavi.

 

Srećne uskršnje praznike želi vam Sinalco!#Sinalco #Uskrs

تم النشر بواسطة ‏‎Sinalco Bosna i Hercegovina‎‏ في الأحد، ١٦ أبريل ٢٠١٧

 

Izguglajte “međunarodni praznici”, provjerite čemu se to radujemo ili odajemo počast taj dan i ne oklijevajte da uvrstite i ovakve objave u svoju Facebook strategiju. Ukoliko vas mrzi da guglate, listu međunarodnih praznika možete da pronađete ovdje. Naravno, bitno je da pronađete bar jednu poveznicu međunarodnog praznika sa vašim brendom prije nego što se odlučite da kreirate objavu. Bilo bi pomalo čudno i zastrašujuće da stranica studentske službe napravi objavu povodom Međunarodnog dana ljubaznosti.

 

Srećnu Novu godinu i predstojeće praznike želi vam PETica tim. 🎈🎉🎊

تم النشر بواسطة ‏‎PETica‎‏ في الأحد، ٣١ ديسمبر ٢٠١٧

 

Koje tipove interaktivnih objava najčešće upotrebljavate u vašoj Facebook strategiji?

Da li smatrate da smo nepravedno izostavili određeni tip objava? Ukoliko jesmo – slobodno ih dodajte na spisak.

I za kraj, koje objave donose najbolje rezultate vašem brendu?

Podijelite sa nama vaše mišljenje u komentaru.

 

Ukoliko biste željeli da saznate više o marketingu na društvenim mrežama, a dolazite iz Prijedora, imamo sjajne vijesti za vas. MDA organizuje dvodnevnu vikend radionica u Prijedoru, u trajanju od 16 sati, koja će se održati 4. i 5. maja i ima cilj da upozna učesnike sa naprednim mogućnostima marketinga na društvenim mrežama koje nam nude platforme Facebook i Instagram. Radionica predstavlja kombinaciju teorijskog i praktičnog rada, gdje je glavni akcenat na kreiranju oglasa, definisanju idealne ciljne publike, te kreiranju vizuelnog i tekstualnog sadržaja u cilju postizanja željenih rezultata, tj. maksimiziranja profita od plaćenih oglasa.

Više informacija o radionici možete pogledati ovdje. Vidimo se u Prijedoru!

 

 

U narednom tekstu govorićemo o tome Kako izabrati idealnu publiku za oglašavanje na Facebook-u?

Ukoliko vam se dopao tekst i željeli biste da budete prva osoba kojoj će stići notifikacija u e-mail sandučić sljedeći put kada MDA objavi novi blog post – kliknite na dugme SUBSCRIBE i saznajte više o misterijama digitalnog nindžicua.

Prijavite se na našu email listu

* indicates requiredLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>